Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Koop

Het kopen van een huis is een belangrijke mijlpaal. Of het nou je eerste huis is, of je zoveelste: het blijft een spannend proces. Wij helpen je tijdens dit proces graag bij het vinden, bezichtigen en kopen van je nieuwe huis. Als gespecialiseerde makelaar, zullen wij je bijstaan door kritisch en realistische kijk op jouw potentiele aankopen te delen. Graag plannen wij een gesprek in om u meer informatie te geven!

1. Intake

Graag nodigen wij u uit voor een persoonlijke kennismaking. Tijdens dit gesprek bepalen we samen uw wooncriteria en bespreken we de verwachtingen. Wij zullen meer vertellen over de ontwikkelingen van de huizenmarkt en het aankoopproces. Daarnaast nemen we uiteraard de tijd om alle vragen te beantwoorden.

2. Budget bepalen/Financiering

Voordat we de zoektocht samen officieel kunnen beginnen, is het van belang dat u een duidelijk beeld heeft van het te besteden budget. Aan de hand van onze rekenmodellen bespreken we de mogelijkheden. Daarnaast kunnen wij u in contact brengen met een ervaren hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur zal definitief advies geven, waarna we echt van start kunnen!

3. Bezichtigingen

Samen gaan wij op zoek naar woningen die aan uw criteria voldoen. Hierbij zullen wij niet alleen op dagelijkse basis het online woningaanbod voorstellen, maar benaderen wij tevens proactief ons eigen makelaarsbestand. Op deze manier zijn wij er zeker van dat u al het aanbod ontvangt. Wanneer wij geschikte woningen vinden, zorgen wij ervoor dat we deze op korte termijn kunnen bezichtigen. Indien gewenst halen wij u op en brengen wij u weg. Tijdens de bezichtigingen zal onze makelaar uitgebreid vertellen over de bouwkundige staat van het huis, de aandachtspunten, alsmede de buurt waarin de woning zich bevindt. Verder informeert onze makelaar u over een aantal praktische zaken zoals; de hoeveelheid belangstelling en hoe het biedingsproces zal verlopen.

4. Bieden/onderhandelen

Wanneer u graag een bod wil uitbrengen, stellen wij allereerst een gespecificeerde marktanalyse op. Op basis van data geven wij u een indicatie voor welke bedragen soortgelijke huizen in dezelfde buurt gedurende de afgelopen periode zijn verkocht. Aan de hand van onze marktanalyse geven wij advies voor een (openings)bod. Bij ons advies richten wij ons op de specifieke kenmerken van de woning, de omgeving, de potentie en de huidige bouwkundige staat. Ook adviseren wij u op strategische niveau over eventuele voorbehouden zoals bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud of het opnemen van een bouwkundige keuring. Op deze manier zorgen wij ervoor dat u op de meest veilige manier, en met de beste voorwaarden, het huis succesvol kan aankopen.

5. Koopcontract

Nadat het bod is geaccepteerd, is de volgende stap het tekenen van de koopovereenkomst. Alle documenten (zoals de koopakte, splitsingsakte, erfpachtvoorwaarden, VVE-stukken en dergelijke) controleren wij uitvoerig. De relevante documenten nemen wij met u door zodat u volledig op de hoogte bent van de inhoud. Indien alles akkoord bevonden, wordt de afspraak bij de notaris ingepland ter ondertekening van de koopakte. Juridisch gezien is er dan een koop ontstaan en bent u een stap dichterbij uw nieuwe huis. Het regelen van een eventuele taxatie of bouwkundige keuring kunnen wij u, indien gewenst, uit handen nemen. Vanzelfsprekend is Grand Relocation aanwezig bij alle afspraken zoals de (eventuele) taxatie of bouwkundige keuring, eindinspectie én de overdracht bij de notaris.

6. Overdracht

Als er een datum is afgesproken voor de sleuteloverdracht en de notaris de benodigde documenten klaar heeft, is het tijd voor een laatste bezoek aan de notaris. Vlak voor de overdracht lopen alle betrokken partijen nog een keer door het huis heen. Gedurende dit bezoek wordt er een laatste inspectie gedaan, meterstanden worden opgenomen en er wordt gekeken of de woning zich in de afgesproken staat bevindt. Vervolgens gaan we naar de notaris om de leveringsakte en hypotheek akte te ondertekenen. Tijdens het bezoek aan de notaris treden wij op als uw adviseur, getuige en woordvoerder. Wanneer het contract is ondertekend, is het huis officieel van u. Na het bezoek aan de notaris is de aankoopprocedure afgerond, maar zijn wij natuurlijk altijd nog bereikbaar voor vragen of nader overleg.